Conform documentelor din arhiva Uniunii Bisericilor Creştine după Evanghelie, începuturile bisericii Izbânda dateaza din anul 1913: un grup de credincioşi se aduna,

sub coordonarea unor misionari elveţieni, în Prelungirea Crângaşi nr. 99, unde în timp s-a dezvoltat o comunitate de “creştini după Evanghelie”.

În perioada interbelică, dar şi în cea postbelică, credincioşii au trecut prin încercări severe, dar valurile succesive de privaţiuni şi prigoană nu le-au stopat mărturia, credinţa şi zelul.

În urma demersurilor comuniste menite să descurajeze creştinii practicanţi şi să le îngrădească drepturile, în anul 1961 au fost comasate, în clădirea din strada Isbândei (actualmente Nicolae Oncescu) nr. 23, patru biserici din zonă; ulterior, două şi-au găsit o altă locaţie. Dar de atunci, comunitatea de credincioși creştini după Evanghelie cunoscută ca Biserica Izbânda există la această adresă.

După ce 44 de ani a fost găzduită de o clădire veche, insuficientă şi fără dotări, din septembrie 2005 comunitatea funcţionează în clădirea actuală.


Dar biserica nu înseamnă ziduri, ci oameni – şi dorim ca grupul actual (aproximativ 250 de membri) să influenţeze benefic zona în care suntem amplasaţi, pe care o dorim impregnată de mesajul Evangheliei şi câștigată pentru Împărăția lui Dumnezeu.


Un istoric detaliat al celor peste 100 de ani de Izbânda este disponibil aici.